Selecteer categorie:

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Layla M. – Mijke de Jong

donderdag 26 oktober 2017 | 20:00 - 22:30

€6

Na goede ervaringen met reserveren bij het uitverkochte ‘Down To Earth’ voeren we de mogelijkheid in om voor onze films te reserveren (zonder extra kosten). Dit kan via Contact op onze website www.filmhuisbolsward.nl. Vermeld duidelijk voor wélke film, uw naam en het aantal personen u reserveert. Dreigt een film uitverkocht te raken laten we dit z.s.m. weten op de website en eventueel via de maillijst.

De 18-jarige Layla (Nora El Koussour) is een jonge vrouw van Marokkaanse afkomst. Ze doet eindexamen vwo en is een fanatiek voetbalster. Met haar ouders, oma en broer woont ze in Amsterdam-West. Layla is niet op haar mondje gevallen en durft voor haar mening uit te komen. Ze stoort zich aan het negatieve beeld dat er is over Marokkanen en het islamitische geloof. Thuis heeft ze discussies hierover en Layla zet zich steeds meer af tegen de liberale opvattingen van haar ouders. Tegen hun wil en tot schrik en ergernis van haar beste vriendin en broer, sluit ze zich aan bij een groep jonge moslims die strijden voor acceptatie en het uitoefenen van hun geloof.

Binnen de groep maakt ze kennis met Abdel (Ilias Addab) die haar begrijpt en haar verhalen over de ruzies thuis aanhoort. Layla wordt verliefd en het kost Abdel geen moeite haar over te halen hem te volgen. In het geheim trouwen ze en Layla reist met hem naar het Midden-Oosten. Al snel blijkt dat Abdel steeds meer zijn eigen weg volgt en een buurvrouw is haar enige contact met de buitenwereld. Langzaamaan en tot haar afgrijzen, realiseert Layla zich wat de echte reden is van hun reis.

***** Gouden Kalf voor Nora el Koussour beste vrouwelijke hoofdrol *****

***** Gouden Kalf voor Mohammed Azaay beste mannelijke bijrol *****

***** Nederlandse Oscar-inzending beste buitenlandse film ***** 

Cast: Ilias Addab, Nora el Koussour, Mohammed Azaay

Drama | Nederland | 2016 | 97 min

Gegevens

Datum:
donderdag 26 oktober 2017
Tijd:
20:00 - 22:30
Kosten:
€6
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , ,
Website:
www.filmhuisbolsward.nl

Organisator

Filmhuis Bolsward
Telefoon:
0610602067
Website:
www.filmhuisbolsward.nl

Locatie

Ons Gebouw
Broereplein 7-8, 8701 JC Bolsward. + Google Maps
Share This