Selecteer categorie:

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Metropolis – Fritz Lang

vrijdag 3 november 2017 | 20:00 - 23:00

€5 – €6

In samenwerking met Bibliotheken Mar en Fean in het kader van Nederland Leest .

Metropolis speelt zich af in de toekomst, waar mensen zijn onderverdeeld in twee groepen: de arbeiders die onder de grond leven en de rijken die genieten van een decadente stad vol luxe. Na zijn kennismaking met de arbeidersdochter Maria, wordt Freder – zoon van Johann Fredersen, de leider van de stad – bewust van de ongelijkheid tussen de inwoners. Om de onrustige benedenstad te kalmeren stuurt Johann Fredersen een valse Maria, een robot gemaakt door uitvinder Rotwang, naar beneden.

Deze filmklassieker uit 1927 (!) is de moeder van alle science fiction- en robot-films. Bladerunner (2049), The Fifth Element, de Batman-films en zo kunnen we nog wel een kwartier doorgaan…

Het is een film die je eens in je leven moet hebben gezien dus streep hem af van je ‘Bucket-list’.

Oorspronkelijk werd na de eerste vertoning 25 minuten uit de film geknipt die later als verloren werden beschouwd. In 2008 werd in Argentinië een (beschadigde) kopie gevonden met de oorspronkelijke lengte. Na omvangrijk restauratiewerk uit verschillende bron-kopieën is de film opnieuw gereconstrueerd tot ca. 95 % van de allereerste kopie. Deze versie, voorzien van de opnieuw ingespeelde oorspronkelijk voor de film gecomponeerde muziek vertonen wij. Voor meer info over deze 100 % klassieker verwijzen we verder naar het internet en filmboeken in de bibliotheek . Er is genoeg te vinden. Hier bijvoorbeeld:

https://en.wikipedia.org/wiki/Metropolis_(1927_film)

Gegevens

Datum:
vrijdag 3 november 2017
Tijd:
20:00 - 23:00
Kosten:
€5 – €6
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , ,
Website:
www.filmhuisbolsward.nl

Organisator

Filmhuis Bolsward
Telefoon:
0610602067
Website:
www.filmhuisbolsward.nl

Locatie

Ons Gebouw
Broereplein 7-8, 8701 JC Bolsward. + Google Maps
Share This