Selecteer categorie:

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Sjoerd Meijer Solovoorstelling ‘Aangepast’

vrijdag 13 oktober 2017 | 20:15 - 22:30

€12,50

Het theaterseizoen van het Marne Theater begint op vrijdag 13 oktober met de voorstelling ,Aangepast’ van Sjoerd Meijer.’Aangepast’ is een absurdistische, komische solovoorstelling over het verlangen naar een rechtvaardige wereld. Meijer vertelt het relaas van een man met een onwankelbaar gevoel voor rechtvaardigheid. Die gezworen heeft zich nooit schuil te houden in de zwijgende massa als hij onrecht ziet. Die ingrijpt. Ook, of juist, als dat op het eerste gezicht volstrekt niet nodig lijkt.,Aangepast’ is een eerbetoon aan de Don Quichots van deze wereld. Aan de Robin Hoods, de Nelson Mandela’s, de Martin Luther Kings en alle leden van het Nederlands elftal van 1988, althans bijna alle, en ook aan allerlei verschillende soorten dieren, zoals je die op, bijvoorbeeld, een kinderboerderij bij u in de buurt zou kunnen aantreffen. Sjoerd Meijer maakte eerder De bevrijding van Boos Mannetje, waarvoor hij de Dioraphte Best of Amsterdam Fringe Award 2013 kreeg en die hij behalve in Nederland (oa op Oerol) ook op het National Arts Festival 2014 in Grahamstown, Zuid-Afrika speelde, als The Liberation of an Angry Little Man.In 2015 stond zijn solo Hoffelijkheid revisited, so what? geprogrammeerd als TF Special op het Nederlands Theater Festival 2015. Foto: Joris Smit

 

Citaten:

‘Meijers grillige, innemende stijl maakt hem tot een spannende representant van een nieuwe generatie verhalenvertellers’, aldus Jeffrey Meulman, directeur Nederlands Theater Festival.

‘Zelfspot en onderkoelde humor duiken op onverwachte momenten op. (…) Meijers voordracht raakt aan kansel en cabaret, zonder stichtelijk of hilarisch te worden.’ (Theaterkrant*** over: Hoffelijkheid revisited, so what?)

‘Meijer verknoopt het persoonlijke met het maatschappelijke, het alledaagse met het absurdistische en het epische met het onbenullige.’ – **** Theaterkrant.

 

Gegevens

Datum:
vrijdag 13 oktober 2017
Tijd:
20:15 - 22:30
Kosten:
€12,50
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, ,

Locatie

Marne Theater
Schoolstraat 1, 8701 DX Bolsward. + Google Maps
Share This