Selecteer categorie:

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Tryater – ‘Dorp Europa’

26 oktober 2018 | 20:15 - 22:30

Dorp Europa: vrijdag en zaterdagavond!

De mythe van de plattelandsbewoner ontrafeld.

Nuchter, hardwerkend, geil, boerenslim of juist naïef. Etiketten die plattelandsbewoners uit zowel Duitsland, Oekraïne als Fryslân in de vorige eeuwen kregen opgeplakt. How come? Bestaat
dé Europese dorpsbewoner anno 2018? In Dorp Europa van Tryater wordt de mythe ontrafeld.

Europeanen. Bewoners van Parijs, Berlijn en Rome. Vrouwen in de laatste mode, mannen in tweedeligpak of hipsterbaard, opgaand in het drukke verkeer. Maar trap één keer op het gaspedaal en je bent in Europa de stad al weer uit. En daar kom je dus ook Europeanen tegen. Op het platteland. Wie zijn dat eigenlijk? Hoe kijken zij naar de globaliserende wereld? En welk beeld heeft die wereld van hen? Welkom in Dorp Europa. Tryater reist in het najaar met deze kleurrijke voorstelling door Fryslân; elke dag met afwisselende verhalen, op locaties en in huiskamers. Nieuw geschreven werk wordt gecombineerd met teksten uit de wereldliteratuur, waarbij spelers, muzikanten en dansers de ziel van de Europeaan trachten te vangen.

Vrijdag 26 en zaterdag 27 oktober

Deze voorstelling wordt op locatie gespeeld. Deze locatie wordt t.z.t. bekend gemaakt.

Deze meertalige voorstelling maakt deel uit van het hoofdprogramma van Leeuwarden Fryslân Culturele Hoofdstad 2018 en is ook geschikt voor niet-Friestaligen.

Gegevens

Datum:
26 oktober 2018
Tijd:
20:15 - 22:30
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , , , ,
Website:
www.boog-bolsward.nl
Share This