Selecteer een pagina

Heaven Stood Still: The Incarnations of Willy DeVille & Jimmy Sterman tributes Willy deVille

Heaven Stood Still: The Incarnations of Willy DeVille & Jimmy Sterman tributes Willy deVille

zaal open om 19.30, voorstelling begint om 20.00

BOOG Bolsward trapt het nieuwe seizoen af met dubbelvoorstelling! Gezamenlijk brengen wij jullie de film ‘Heaven Stood Still: The Incarnations of Willy DeVille’, gevolgd door een Willy deVille tribute concert van Jimmy Sterman met zijn project ‘Stars That Speak’.

Over de film: ‘Heaven Stood Still: The Incarnations of Willy DeVille’

Een documentaire, gemaakt door de Amerikaan Larry Locke, die het leven en de muziek van een unieke artiest portretteert die zowel bij leven als postuum veel te weinig erkenning heeft gekregen voor zijn unieke positie binnen de traditionele Amerikaanse muziek van de jaren ‘70, ‘80 en ’90. Het viel Larry op dat vele groten uit de muziekscene (Bob Dylan, Bruce Springsteen, Bon Jovi, Peter Wolf, Ben E. King, Herman Brood en vele anderen) Willy DeVille bewonderden maar daar maar moeilijk voor uitkwamen. Verder intrigeerde hem de vraag: “Waarom DeVille wel erkenning kreeg in Europa maar in Amerika nauwelijks bekendheid genoot”. Was het zijn drugs image? Deze nieuwsgierigheid heeft geresulteerd in een prachtige documentaire met vele unieke beelden.

Wie was Willy DeVille?

DeVille begon zijn muziek carrière in de CBGB-punkscene in het New York van de jaren ‘70 met zijn band Mink DeVille. De concerten van Mink DeVille werden bezocht door de crème de la crème uit de muziekwereld. Willy: geboren als William ‘Billy’ Borsey in de fabrieksstad Stamford, Connecticut, smeedde hij voor zichzelf een totaal unieke identiteit. Zijn liefde voor muziek en films waren zijn inspiratie en zijn uitweg naar de grote stad. Zijn krachtige zangstem en steeds evoluerende podiumpersonages toverden avontuurlijke uitstapjes naar rhythm-and-blues-, cajun-, salsa-, mariachi- en tejanomuziek. Met zijn “Spanish-Americana” was hij een van de meest originele en meest romantische figuren van het rocktijdperk.

DeVille verkocht in zijn 35-jarige carrière een miljoen platen in Europa met hits als Spanish Stroll, Hey Joe, You Better Move On, Demasiado Corazon. Hij werd genomineerd voor een Academy Award voor het themalied van de film ‘Princess Bride’. De song werd op vele Amerikaanse bruiloften gespeeld, maar bijna niemand wist wie de zanger was. DeVille stond op alle grote podia in Europa, maar in zijn thuisland bleef hij bijna volledig onbekend. Je kunt wel zeggen America’s most undiscovered treasure.

Klik hier voor de trailer:

Over de band: Jimmy Sterman tributes Willy deVille

Dat de muziek van Willy DeVille enorm leeft na zijn overlijden in 2009, blijkt wel uit het feit dat zijn muziek en concerten nog steeds dagelijks te horen en te zien zijn op allerlei media. Voor de seizoenen 2019, 2020, 2022, 2023 koos zanger/gitarist en initiatiefnemer Jimmy Sterman voor een selectie uit het omvangrijke repertoire van Willy DeVille. Dit heeft geresulteerd in het ‘Stars That Speak’ project, wat hij samen mij de ‘DeVille Band’ ten gehore brengt. De ‘DeVille Band’ bestaat buiten Jimmy Sterman zelf om, uit Robin van Rijswijk (Guitars), Ruud van Zijl (Keys), Will Hietbrink (Bass), Pieter Voogt (Drums) en Pepijn Zwaanswijk (Percussion).

Het concert van Jimmy Stermans hommage to Willy deVille ‘Stars That Speak’ duurt twee uur en heeft al vele podia gezien, waaronder P3 (Purmerend), De Piek (Vlissingen), De Vorstin (Hilversum), Victorie (Alkmaar), Schouwburg Amstelveen, Manifesto (Hoorn), Bibelot (Dordrecht), de Duycker (Hoofddorp), Hedon (Zwolle), Schiller (Aalten), 2 maal To Hoop (Rheinberg, Duitsland), Camille (Beverwijk), Cantina (Lelystad), DeVille Café (Hieslum), Zomerpodium Marquette en vele andere.

De in Amsterdam geboren, Jimmy Martin Sterman, Zanger, songwriter en entertainer, speelde vanaf begin jaren zestig met o.a. Herman Brood, Hans Lafaye, Hans Dulfer, Barrelhouse, en vele anderen bands. Met zijn studio maatje Alfred Lagarde van Veronica, deed Jimmy Sterman veel producties en begon eind jaren zeventig met zijn band Jimmy’s Gang, waarmee hij nog immer tourt in binnen en buitenland

Klik hier om je ticket te kopen:

De kosten zijn € 17,50 per ticket