Selecteer categorie:

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Breathe – Andy Serkis

31 mei 2018 | 20:00 - 22:45

€7,50

Locatie: Ons Gebouw, Broereplein 7/8, 8701 JC Bolsward
Entree: € 7,50
Regie: Andy Serkis (Gollum, Rise Of The Planet Of The Apes, Star Wars, etc.)
Cast:Andrew Garfield, Claire Foy, Hugh Bonneville
Duur: 117 min.
Producent: Jonathan Cavendish (zoon van Robin Cavendish)
De film is in 52 filmzalen in Nederland vertoond.

Rotaryclub Bolsward en Filmhuis Bolsward organiseren samen filmavond Breathe

Kaarten kosten € 7,50 en kunnen worden gereserveerd via www.filmhuisbolsward.nl (geef op: naam van de film, uw naam en e-mail en aantal kaarten) Er is maximaal plaats voor 80 bezoekers. Op de website van Filmhuis Bolsward wordt vermeld of er tijdens de filmavond nog kaarten beschikbaar zijn. In verband met de verwachte belangstelling is het advies de kaarten zo snel mogelijk te reserveren.

Breathe gaat over het waargebeurde verhaal van Engelsman Robin Cavendish die in 1958 op zijn 28ste jaar in Kenia bijna compleet verlamd raakt door polio en nog enkele maanden te leven heeft. Met de nodige vechtlust en hulp van zijn vrouw Diana weet hij te overleven en wordt hij een voorvechter van de rechten van mensen met een handicap.

Rotaryclub Bolsward combineert het vertonen van de film met het End Polio programma. Tijdens de filmavond kunt u intekenen voor End Polio Now tulpenbollen. De opbrengst van de filmavond en de End Polio Now tulpenbollen gaat volledig naar het Polio vaccinatieprogramma van de Rotary Foundation. De grootste hulporganisatie ter wereld. Rotary Internationaal werkt in het End Polio Now samen met de Bill & Melinda Gates Foundation. Iedere $ 1 die Rotary ontvangt wordt door de Bill & Melinda Gates Foundation verdubbeld.

De strijd van Rotary Internationaal tegen polio is erg succesvol. Waren er in 1985 nog 350.000 polio slachtoffers per jaar in 125 landen, in 2018 komt polio alleen nog voor in afgelegen gebieden in Afghanistan en Pakistan. In 2017 waren er nog 22 nieuwe gevallen van polio. Het hoofddoel, een wereld zonder polio is daarmee nog niet bereikt.
Ieder jaar worden 400 miljoen kinderen gevaccineerd en worden 150.000 gezondheidswerkers ingezet om dit te realiseren. Daarmee wordt voorkomen dat jaarlijks 16 miljoen kinderen verlamd raken en niet meer kunnen lopen. Rotary International gaat met het vaccinatieprogramma door tot er zich een aantal jaren geen nieuwe gevallen van polio meer hebben voorgedaan. De verwachting is dat dit nog een aantal jaren zal duren. Het bestrijden van polio is na de bestrijding van pokken in de geschiedenis de grootste prestatie op het gebied voor de volksgezondheid.

Gegevens

Datum:
31 mei 2018
Tijd:
20:00 - 22:45
Kosten:
€7,50
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , , , , , ,
Website:
www.filmhuisbolsward.nl

Organisatoren

Filmhuis Bolsward
BOOG Bolsward
Rotaryclub Bolsward

Locatie

Ons Gebouw
Broereplein 7-8, 8701 JC Bolsward. + Google Maps
Share This