Selecteer categorie:

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Erik van Muiswinkel – Buigt Allen Mee Voor Drs. P ! (Try-out)

zaterdag 25 mei 2019 | 20:30 - 22:00

€15,00
erikvanmuiswinkel-drs p

Erik van Muiswinkel terug in Ons Gebouw

Ons Gebouw: een cultureel centrum, met geen echte kleedkamer en ook nog eens vloerbedekking op het toneel. Toch treden veel artiesten er graag op. Zo ook Erik van Muiswinkel. Hij belde of we nog ruimte hadden voor een try-out. Maar ja, het programma was al klaar, de abonnementen gedrukt. Dus dan maar als extra voorstelling. “Buigt Allen Mee Voor Drs. P !” heet de voorstelling.

Buigt Allen Mee Voor Drs. P !

Erik van Muiswinkel eert een honderdjarige
Heinz Polzer was een van die zeldzame artiesten ‘zonder wie alles anders was geweest’. (Jeroen van Merwijk)
De Nederlandse kleinkunst, ja, de Nederlandse taal was zonder de hilarische verschijning van woordtovenaar Drs. P (1919-2015) beslist niet dezelfde geweest.
Polzer schreef, naast een reeks fascinerende boeken, honderden krankzinnige en muzikaal altijd verrassende liedjes, waarvan er een stuk of vijf nationaal bekend werden.
Die schatkist moet uitgediept. Erik van Muiswinkel, die in 1976 al correspondeerde met zijn held, geeft hem in 2019, zijn honderdste geboortejaar, het volle pond.

Buigt Allen Mee Voor Drs. P brengt zijn leven, zijn verhalen en zijn werk samen in een kleine zaal- voorstelling op de Schaal van P: intiem, ironisch, verwarrend en om te huilen van het lachen.
De muzikale leiding berust bij de nog maar 25-jarige pianovirtuoos Guus van Marwijk: voor iemand met zo’n naam zwaaien alle deuren open.
Erik, Guus, en Eriks langzamerhand vermaarde gitaar-licht-en-geluidsman Paul Remmelts brengen honderd minuten amusement die er als tien aanvoelen. Scherp, ontroerend en allerminst obsoleet.

Met onder andere: De Grenadiertjes, Gonzofoon, Los Pompadores, Evangelische Potpourri, Goed Nieuws en De Gezusters Karamazov.

*** Binnenkort gekwinkeleerd in uw theater ***

Kaartverkoop

De kaartverkoop start op dinsdag 14 mei bij de Expert in Bolsward.

Organisator

Bolsward Cabaret
Telefoon:
06-18661492
E-mail:
bolswardcabaret@ziggo.nl
Website:
www.boog-bolsward.nl

Locatie

Ons Gebouw
Broereplein 7-8, 8701 JC Bolsward. + Google Maps
Share This