Selecteer categorie:

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nynke Heeg & Klemens Patijn ‘Senang’ . Uitverkocht!!!!

vrijdag 15 november 2019 | 20:15 - 22:30

€15

Voorstelling uitverkocht!!

Het beste en het slechtste van twee culturen

Nynke en Klemens zijn op het toneel alles behalve geruisloos. Met rake klappen op de Kendangdrums en zoete pianoklanken troeft het duo elkaar af. Ze geven adem aan een verzwegen schreeuw. Om de pijn van de oudere generaties niet zomaar te laten verdwijnen en om grip te krijgen op hun gemixte roots. Ze plaatsen elkaar, gewenst of niet, terug in de straten van Bandung. Ze duelleren met het beste en het slechtste van twee culturen die zij in zich dragen. Met stille kracht maken ze korte metten met een Indische geschiedenis die onzichtbaar in hun genen ligt opgeslagen. Het verhaal van familiegeschiedenissen van koloniale overheersing, overleven in Jappenkampen en een onafhankelijkheidsoorlog.

Generatie drie zwijgt niet langer, maar vraagt, poert en confronteert. SENANG is muziektheater over afkomst, tradities en botsingen. Een persoonlijke zoektocht naar identiteit, bekend voor iedereen die opgroeit in twee culturen. Hoe bepalend is je afkomst voor wie je bent of wie je wordt? Hoe senang voelen Nieuwe Nederlanders zich vandaag de dag? T g Goed Gezelschap maakt voorstellingen op locatie, in theaters en voor festivals, met actuele onderwerpen als uitgangspunt. Muzikaal, komisch en ontroerend. Noodzakelijke verhalen waar iedereen zich in weet te herkennen. SENANG is een samenwerking met regisseur Jos van Kan, die in zijn werk al vaker de verschillen tussen Azië en het Westen op scherp zette en deze steeds weer in schoonheid weet te verbinden en te verzoenen.

Kaartverkoop: U kunt een kaartje reserveren via het Gysbert Japixchûs 0515 573 990/ ynfo@gysbertjapicx.nl. Meer informatie vindt u op www.boog-bolsward.nl 

Gegevens

Datum:
vrijdag 15 november 2019
Tijd:
20:15 - 22:30
Kosten:
€15
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , , ,
Website:
www.boog-bolsward.nl

Organisatoren

Marne Theater
BOOG Bolsward

Locatie

Marne Theater
Schoolstraat 1, 8701 DX Bolsward. + Google Maps
Website:
www.boog-bolsward.nl
Share This