Selecteer categorie:

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tet Rozendal e.a. ,The Circle Breakdown’ (De Brekbere Sirkel) Uitverkocht!

vrijdag 17 maart 2017 | 20:00 - 22:00

€18,50

Het toneelstuk De Brekbere Sirkel, featuring the Cover-Ups of Alabama is Tet Rozendal en Wybo Smids op het lijf geschreven. Begeleid door Gurbe Douwstra en 3 virtuoze muzikanten acteren én zingen zij in dit intense verhaal over liefde en verdriet.

Het zindert tussen Didier en Elise. Zij hebben elkaar gevonden in de liefde en de muziek. Ze zijn onafscheidelijk. Wanneer zij hun dochtertje Maybelle verliezen, wordt hun relatie op de proef gesteld als nooit tevoren. Didier ontvlamt in woede, Elise zoekt troost. “Soms as it sa grut is….. fertriet, dan hast it net, fertriet dat bist”

Elise vindt een uitweg. Ze beleeft haar finale. Samen met Didier en hun band the Cover-Ups of Alabama, treedt zij nog een keer op. Ze zingen en spelen Amerikaanse rootsmuziek. Met nummers van Johnny Cash, Waylon Jennings, Alison Krauss en Emmylou Harris.

God, Amerika en bluegrass. Bijten en wroeten om overeind te blijven en heel veel snaren. Woord en muziek gaan naadloos in elkaar over in dit krachtige theater.

De Vlaamse voorstelling trok volle zalen in België in 2008 en 2009. In 2014-2015 was het een theater hit in Nederland gespeeld door Ricky Koole en Daniël Boissevain.

De op het theaterstuk gebaseerde speelfilm The Broken Circle Breakdown uit 2012 werd eveneens bejubeld door pers en publiek en was óók te zien bij filmhuis Bolsward. De film won een César in 2014 en werd genomineerd voor een Oscar.

Jan Arends, Marijke Geertsma, Tet Rozendal, Gurbe Douwstra en Wybo Smids werden stuk voor stuk dusdanig gegrepen door het verhaal dat ze besloten deze unieke theater ervaring naar Friesland te halen. Ze willen het dichtbij de mensen brengen door de eigen Fryske taal te gebruiken. Met deze  sterrencast en een ijzersterk verhaal is “De Brekbere Sirkel” niet anders dan ook in Friesland een ultieme theater hit.

Gegevens

Datum:
vrijdag 17 maart 2017
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€18,50
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , ,
Website:
https://www.facebook.com/Marnetheater-Bolsward-214475152058734/?fref=ts

Locatie

Marne Theater
Schoolstraat 1, 8701 DX Bolsward. + Google Maps
Website:
www.boog-bolsward.nl
Share This