Beste cultuurliefhebbers binnen en buiten Bolsward.

De afgelopen maanden zijn de afdelingen Film, Theater, Cabaret en Muziek weer druk in de weer geweest om een nieuw programma samen te stellen voor het seizoen 2017-2018. Het afgelopen seizoen kwamen meer bezoekers dan het jaar ervoor naar de podia in Bolsward en daar zijn we uiteraard heel blij mee.

Ook blij waren (en zijn) we met de uitreiking aan Stichting BOOG Bolsward op 8 januari 2017 van de Albada Jelgersma Schutterij Prijs door de wethouder van Cultuur in de gemeente Súdwest Fryslân, Mw. Mirjam Bakker.

Er spreekt waardering uit voor datgene wat Stichting BOOG Bolsward in de afgelopen jaren voor de cultuur in onze stad heeft betekend en dat geldt zeker ook voor de rol die alle vrijwilligers in de 4 afdelingen de afgelopen jaren hebben gespeeld. We hopen op weer een mooi nieuw seizoen in Ons Gebouw, de Doopsgezinde Kerk en in het Marne Theater. Youp van ’t Hek, Erik van Muiswinkel, Jan Arendz en Marijke Geertsma maken onder andere hun opwachting, terwijl de Dutch Swing College Band het nieuwjaarsconcert gaat verzorgen. Vaste waarde Andante staat ook weer op het programma. Daarnaast zullen er weer verrassende films te zien zijn.

Ook nu zal er dus alle reden zijn om in de komende maanden het pad te vinden richting de bovengenoemde podia. Voor alle informatie over de programmering kunt u verder terecht op deze website.
Uiteraard wensen wij iedereen veel plezier bij de voorstellingen.

Hein Keekstra, voorzitter Stichting BOOG.

Cabaret

Paperless werpt zijn vruchten af

Het zou een mooie kop zijn voor een seizoen vol uitverkochte avonden maar helaas, het mocht niet baten. Niet dat we ontevreden zijn. Steeds meer mensen weten de weg naar Ons Gebouw te vinden. Zoals onze pater familias Hans van de Wouw altijd plechtig pleegde te zeggen, “Ik zie nog enkele nieuwe gezichten”. Maar continuiteit, daar gaat het ons om. Mensen die terugkomen, die deel willen uitmaken van die prachtige cabaret community.

Mensen die het risico aandurven om ook eens naar beginnend artiest te gaan kijken. Ze zijn ten slotte allemaal een keer begonnen.
Ook het afgelopen seizoen heeft u weer voldoende gemist als u er niet bij was. Pareltjes in de dop afgewisseld met hoogvliegers die zeker volle zalen verdienden. Aan de communicatie kan het bijna niet liggen. Total strangers uit ver weg over de Friese grens weten het pad te vinden dat leidt naar het Broereplein.

Ook volgend seizoen weer zo’n lijstje waar zelfs cabaretiers hun vingers bij aflikken. Ook nog een voorstellinkje extra en een tijdsplanning waar het iedereen van zal duizelen. Dit om het groeiend aantal recidivisten niet teleur te stellen. Stel: je wilt acht keer naar Ons Gebouw in het nieuwe seizoen maar er is een voorstelling uitverkocht (en dat is met dit programma zeker niet uitgesloten), dan kun je nu nog altijd je target halen. Bolsward is een mooie stad maar soms ook wel ver weg. Maar het is ons wederom gelukt, het zit weer vol gepland. Dus pak de agenda erbij en schrijf met me mee:

Theater

Beste theaterliefhebbers,

Marne Theater pakte in het seizoen 2016-2017 uit met maar liefst zeven juweeltjes van voorstellingen. En niet te vergeten het Nieuwjaarsconcert, ditmaal met Nynke Laverman.

Het seizoen begon met een oude bekende in het Marne Theater: Inez Timmer met de voorstelling ‘Op Alle Fronten’, waarna Tryater in de voorstelling ‘De wierheid fan Wylgeragea’ op de vloer van het Marne Theater speelde. Het publiek zat in deze uitverkochte voorstelling rondom het ‘speelveld’, wat zorgde voor een bijzondere voorstelling. Het jaar 2016 werd afgesloten met de voorstelling ‘Doek’ van Pier 21.

Het jaar 2017 startte spetterend met het Nieuwjaarsconcert van Nynke Laverman, waarna in februari een bijzondere voorstelling plaatsvond. Het werd een avond in twee delen: voor de pauze trad Ibrahim Selman op en na de pauze speelde Margje Wittermans de voorstelling ‘Vluchtgoud’.

Alweer een oude bekende kwam in maart naar het Marne Theater: Tet Rozendal met de voorstelling ‘The Circle Breakdown’. Helaas werd de voorstelling ‘Hier dooft niets’ in april door de Andersons geannuleerd, waardoor het seizoen 2016/2017 in het Marne Theater vroegtijdig een einde kreeg.

Echter de echte afsluiting van dit seizoen: de twee locatievoorstellingen ‘Koning van het Grasland’ op 12 en 13 juli bij boerderij/minicamping Half Hichtum werden een succes. Tot tweemaal toe: uitverkocht!

Seizoen 2017-2018

Dit seizoen heeft het Marne Theater vijf voorstellingen op het programma staan. Stuk voor stuk weer pareltjes in het Marne Theater. Het seizoen begint op 13 oktober met de voorstelling ,Aangepast’ van Sjoerd Meijer. Een absurdistische, komische solovoorstelling over het verlangen naar een rechtvaardige wereld. Een maand later, 17 november, komt Tryater naar het Marne Theater met de voorstelling ‘Wat jo Wolle’. Een voorstelling waarin Tryater het publiek biedt wat het graag wil zien: een klucht, een romatische liefdesscѐne, spektakel, kortom alles is mogelijk.

Na het Nieuwjaarsconcert op 14 januari 2018 met The Dutch Swing College Band, is het podium op 19 januari voor ‘Bokwert Kulturele Hoofdplaats 2018’. Een humoristische voorstelling van Jan Arendz en Marijke Geertsma. Muziek van Jacques Brel staat centraal in het muziektheaterprogramma van Abspoel & Bischoff op vrijdag 16 februari. ”Een originele hommage aan de grote Belgische chansonnier Jacques Brel.”

Inez Timmer komt ook dit seizoen naar het Marne Theater en wel op vrijdag 16 maart. Ditmaal met de voorstelling ‘Mademoiselle Chanel’.

Het seizoen wordt afgesloten met De Andersons met de voorstelling ,Hier dooft niets’. In het seizoen 2016-2017 werd deze voorstelling geannuleerd, met daarbij de toezegging in 2018 naar het Marne Theater te komen: vrijdag 13 april!

Kaarten

Voor de voorstellingen kunnen gereserveerd worden bij het Gysbert Japicxhûs, Wipstraat 6, Bolsward. T 0515-573990 of ynfo@gysbertjapicx.nl

Locatie

Tenzij anders aangegeven vinden alle voorstellingen plaats in het Marne Theater, Schoolstraat 1, 8701 DX Bolsward.

 

FB-f-Logo__blue_1024

 

 

Voor informatie:

Anneke Feenstra: 0515  575 910

Betty Okkema: 0515 577 218

Koos Koster: 0515 576432

Atsje Hania: 06 11770753

Karen Glas: 06 51293207

 

Mede mogelijk gemaakt door:   sonnema

Muziek

Beste muziekliefhebbers,

Al weer een nieuw seizoen aangebroken en gaan we weer van start met een veelbelovend programma voor 2017-2018.
Evenals voorgaande jaren zijn alleen kaarten aan de zaal verkrijgbaar.

Als opening hebben wij gekozen om te starten op 24 september a.s. met het barbershopkoor “Frisian Harmonizers”. Zij zingen a capella en komen met 25 man naar Bolsward.
Ook het welbekende Vocaal Ensemble “Intermezzo” uit Bolsward komt voor ons optreden met o.a. muziek uit de pruikentijd, operette, jaren dertig klassiekers en dat allemaal mooi bijpassend aangekleed!
Daarna op 19 november is het de beurt voor “Reizger”, die ons zal verrassen met hun repertoire van luisterliedjes.

 

Op 14 januari hebben we ons reeds traditioneel geworden Nieuwjaarsconcert van BOOG Muziek, gezamenlijk georganiseerd met het Marne Theater in het Marnetheater. Was verleden Nynke Laverman met haar programma onze gast, dit keer hebben we gekozen voor de “Dutch Swing College Band”, met gezellige muziek waar ook op gedanst kan worden! Dit is niet in de Doopsgezinde Kerk, maar in het Marne Theater, Schoolstraat 1. De aanvangstijd is 16.00 uur, deuren open om 15.30 uur. Het belooft een gezellige middag te worden!
In februari komt het welbekende “Remolino” naar Bolsward met een verrassend programma.

 

Als goede bekende komen de leerlingen die gaan afstuderen van Muziekschool Bolsward weer hun kunnen laten zien.
Als afsluiting treedt het Amusementsorkest Andante weer voor het voetlicht met een vernieuwd repertoire onder leiding haar dirigent Arend Huisman.
Wij hopen dat er voor elk wat wils bij is en hopen u weer te begroeten in de Doopsgezinde Kerk te Bolsward !
Voor alle voorstellingen geldt: zaal open om 14.30. De aanvang van de concerten is om 15.00 uur., m.u.v. 14 januari 2018 Marne Theater.

Met vriendelijke groet,
De medewerkers van BOOG-Muziek.

Voor informatie:
Bob Bekema: 0515-579005
Henk Kasimier 0515-574570
Willem Stellingwerff 0515-575877
Hendrika Woudstra-Zijlstra: 0515-573405

Bijgestaan door Hinne Woudstra, catering, en onze vrijwilligers!

Header film

Beste filmliefhebbers,

U heeft al 24 jaar de weg naar Ons Gebouw weten te vinden en ook het afgelopen seizoen zijn onze filmvoorstellingen weer goed bezocht geweest, enkele uitzonderingen daargelaten. Voor het komende seizoen staan alvast de openingsfilms vast.

We proberen bij onze films zoveel mogelijk aan te sluiten bij de actualiteit.  8 September hebben we alvast een nieuwe Nederlandse speelfilm, SPAAK van Steven de Jong bij de presentatie van het nieuwe culturele seizoen van BOOG Bolsward. 14 September gaat het dan echt los met alweer een Nederlands product: Brimstone van Martin Koolhoven, een onvervalste westernthriller. Volg ons via onze website, e-mailbestand, Facebook of Twitter zodat u altijd op de hoogte bent. Tot ziens bij de volgende voorstelling!
www.filmhuisbolsward.nl

FB-f-Logo__blue_1024

 

 

Filmhuis Bolsward:

Wiebo Buikstra
Hans de Jong
Diny Logtenberg
Sjoerd Leenstra
Yeb Tjalling de Witte
Kathy Teernstra
Marga Breeuwsma

Share This