Beste cultuurliefhebbers binnen en buiten Bolsward.

De afgelopen maanden zijn de afdelingen Film, Theater, Cabaret en Muziek weer druk in de weer geweest om een nieuw programma samen te stellen voor het seizoen 2017-2018. Het afgelopen seizoen kwamen meer bezoekers dan het jaar ervoor naar de podia in Bolsward en daar zijn we uiteraard heel blij mee.

Ook blij waren (en zijn) we met de uitreiking aan Stichting BOOG Bolsward op 8 januari 2017 van de Albada Jelgersma Schutterij Prijs door de wethouder van Cultuur in de gemeente Súdwest Fryslân, Mw. Mirjam Bakker.

Er spreekt waardering uit voor datgene wat Stichting BOOG Bolsward in de afgelopen jaren voor de cultuur in onze stad heeft betekend en dat geldt zeker ook voor de rol die alle vrijwilligers in de 4 afdelingen de afgelopen jaren hebben gespeeld. We hopen op weer een mooi nieuw seizoen in Ons Gebouw, de Doopsgezinde Kerk en in het Marne Theater. Youp van ’t Hek, Erik van Muiswinkel, Jan Arendz en Marijke Geertsma maken onder andere hun opwachting, terwijl de Dutch Swing College Band het nieuwjaarsconcert gaat verzorgen. Vaste waarde Andante staat ook weer op het programma. Daarnaast zullen er weer verrassende films te zien zijn.

Ook nu zal er dus alle reden zijn om in de komende maanden het pad te vinden richting de bovengenoemde podia. Voor alle informatie over de programmering kunt u verder terecht op deze website.
Uiteraard wensen wij iedereen veel plezier bij de voorstellingen.

Hein Keekstra, voorzitter Stichting BOOG.

Cabaret

Paperless werpt zijn vruchten af

Het zou een mooie kop zijn voor een seizoen vol uitverkochte avonden maar helaas, het mocht niet baten. Niet dat we ontevreden zijn. Steeds meer mensen weten de weg naar Ons Gebouw te vinden. Zoals onze pater familias Hans van de Wouw altijd plechtig pleegde te zeggen, “Ik zie nog enkele nieuwe gezichten”. Maar continuiteit, daar gaat het ons om. Mensen die terugkomen, die deel willen uitmaken van die prachtige cabaret community.

Mensen die het risico aandurven om ook eens naar beginnend artiest te gaan kijken. Ze zijn ten slotte allemaal een keer begonnen.
Ook het afgelopen seizoen heeft u weer voldoende gemist als u er niet bij was. Pareltjes in de dop afgewisseld met hoogvliegers die zeker volle zalen verdienden. Aan de communicatie kan het bijna niet liggen. Total strangers uit ver weg over de Friese grens weten het pad te vinden dat leidt naar het Broereplein.

Ook volgend seizoen weer zo’n lijstje waar zelfs cabaretiers hun vingers bij aflikken. Ook nog een voorstellinkje extra en een tijdsplanning waar het iedereen van zal duizelen. Dit om het groeiend aantal recidivisten niet teleur te stellen. Stel: je wilt acht keer naar Ons Gebouw in het nieuwe seizoen maar er is een voorstelling uitverkocht (en dat is met dit programma zeker niet uitgesloten), dan kun je nu nog altijd je target halen. Bolsward is een mooie stad maar soms ook wel ver weg. Maar het is ons wederom gelukt, het zit weer vol gepland. Dus pak de agenda erbij en schrijf met me mee:

Beste theaterliefhebbers,

Het seizoen 2017/2018 zit er intussen op. Het Marnetheater kan terugkijken op een mooi theaterseizoen met een aantal echte pareltjes van voorstellingen. Naast trouwe theatergangers, hebben we dit jaar ook nieuwe gezichten gezien in het Marne- theater. Dat is een mooie ontwikkeling.

Het seizoen begon met de absurdistische, solovoorstelling  ‘Aangepast’ van Sjoerd Meijer over het verlangen naar een rechtvaardige wereld.

In november werd de theaterzaal gevuld met spektakel, liefdescènes en meer…Tryater biedt het publiek wat ze graag wil zien. Hilarische situaties in een volle zaal.

In samenwerking met alle afdelingen binnen Boog-Bolsward zijn we 2018 gestart met de Dutch Swing College Band. Veel liefhebbers kwamen naar de grote zaal in het Marnetheater.

Na dit muzikale optreden was er weer tijd voor theater. Het publiek genoot van de humoristische voorstelling ‘Bokwert Kulturele Hoofdplaats 2018’. In de laatste drie voorstellingen konden we naast verhalen en anekdotes, luisteren naar prachtige liedjes van Jaques Brel, Inez Timmer en De Andersons. Bijzondere voorstellingen met een mooie combinatie tussen acteren en zang.

 

Seizoen 2018-2019 staat online!

Dit seizoen heeft het Marnetheater zeven voorstellingen op het programma staan. Stuk voor stuk weer bijzondere voorstellingen. Het seizoen begint op 26 en 27 oktober met de ‘Dorp Europa’ van Tryater. Bestaat dé Europese dorpsbewoner anno 2018? In Dorp Europa van Tryater wordt de mythe ontrafeld.

Een maand later, 16 november, speelt Debby Petter in de solovoorstelling ‘In mijn hoofd’ een vrouw die vertelt over haar man. Een man die liegt en dat doet hij niet zachtzinnig. Vragen en antwoorden, glashelder en onthutsend tegelijk. Ook de volgende voorstelling op donderdag 29 november is bijzonder. Deze intieme voorstelling gaat over ‘Ma’. Ma stond altijd klaar voor haar zoon. Nu draait ‘meneer Alzheimer’ de rollen om.

In Niemand wacht op je’ kruipt José Kuijpers in de huid van drie vrouwen. Vrouwen die niet langer wachten, maar doen. Op zoek naar nieuwe (politieke) inspiratie. En die ligt soms dichterbij dan je denkt. Het Marnetheater wordt voor deze voorstelling omgetoverd tot een raadszaal waar ruimte is voor discussie en debat. (U ontvangt binnenkort meer informatie hierover).

Op zaterdag 2 februari hebben we een theatervoorstelling met een heel ander thema: de liefde… Het duo Alink&Plukaard fileert op eigenzinnige en humoristische manier De Romantische Liefde.

In de voorstelling ‘It wie op in simmerjûn’ van Pier21 op vrijdag 15 maart gaat het ook over de liefde, maar dan in een andere vorm. De voorstelling laat vier mensen zien die plannen maken voor de rest van hun leven. Maar dat leven gaat soms z’n eigen gang…

We sluiten het seizoen af met een bijzonder theatraalconcert ‘As’ van Helge Slikker. Deze voorstelling is een liefdesverklaring aan IJsland. Een concert met een verhaal dat zich afspeelt op de grens van de mensenwereld en de wereld van de Noordse mythologie. Over rouw en herontdekken van de liefde en de goden verzoeken.

 

 

Kaarten

Voor de voorstellingen kunnen gereserveerd worden bij het Gysbert Japicxhûs, Wipstraat 6, Bolsward. T 0515-573990 of ynfo@gysbertjapicx.nl

Locatie

Tenzij anders aangegeven vinden alle voorstellingen plaats in het Marne Theater, Schoolstraat 1, 8701 DX Bolsward.

 

FB-f-Logo__blue_1024

 

 

Voor informatie:

Anneke Feenstra: 0515  575 910

Betty Okkema: 0515 577 218

Koos Koster: 0515 576432

Atsje Hania: 06 11770753

Karen Glas: 06 51293207

 

Mede mogelijk gemaakt door:   sonnema

Muziek

Beste muziekliefhebbers,

Al weer een nieuw seizoen aangebroken en gaan we weer van start met een veelbelovend programma voor 2017-2018.
Evenals voorgaande jaren zijn alleen kaarten aan de zaal verkrijgbaar.

Als opening hebben wij gekozen om te starten op 24 september a.s. met het barbershopkoor “Frisian Harmonizers”. Zij zingen a capella en komen met 25 man naar Bolsward.
Ook het welbekende Vocaal Ensemble “Intermezzo” uit Bolsward komt voor ons optreden met o.a. muziek uit de pruikentijd, operette, jaren dertig klassiekers en dat allemaal mooi bijpassend aangekleed!
Daarna op 19 november is het de beurt voor “Reizger”, die ons zal verrassen met hun repertoire van luisterliedjes.

 

Op 14 januari hebben we ons reeds traditioneel geworden Nieuwjaarsconcert van BOOG Muziek, gezamenlijk georganiseerd met het Marne Theater in het Marnetheater. Was verleden Nynke Laverman met haar programma onze gast, dit keer hebben we gekozen voor de “Dutch Swing College Band”, met gezellige muziek waar ook op gedanst kan worden! Dit is niet in de Doopsgezinde Kerk, maar in het Marne Theater, Schoolstraat 1. De aanvangstijd is 16.00 uur, deuren open om 15.30 uur. Het belooft een gezellige middag te worden!
In februari komt het welbekende “Remolino” naar Bolsward met een verrassend programma.

 

Als goede bekende komen de leerlingen die gaan afstuderen van Muziekschool Bolsward weer hun kunnen laten zien.
Als afsluiting treedt het Amusementsorkest Andante weer voor het voetlicht met een vernieuwd repertoire onder leiding haar dirigent Arend Huisman.
Wij hopen dat er voor elk wat wils bij is en hopen u weer te begroeten in de Doopsgezinde Kerk te Bolsward !
Voor alle voorstellingen geldt: zaal open om 14.30. De aanvang van de concerten is om 15.00 uur., m.u.v. 14 januari 2018 Marne Theater.

Met vriendelijke groet,
De medewerkers van BOOG-Muziek.

Voor informatie:
Bob Bekema: 0515-579005
Henk Kasimier 0515-574570
Willem Stellingwerff 0515-575877
Hendrika Woudstra-Zijlstra: 0515-573405

Bijgestaan door Hinne Woudstra, catering, en onze vrijwilligers!

Header film

Beste filmliefhebbers,

U heeft al 24 jaar de weg naar Ons Gebouw weten te vinden en ook het afgelopen seizoen zijn onze filmvoorstellingen weer goed bezocht geweest, enkele uitzonderingen daargelaten. Voor het komende seizoen staan alvast de openingsfilms vast.

We proberen bij onze films zoveel mogelijk aan te sluiten bij de actualiteit.  8 September hebben we alvast een nieuwe Nederlandse speelfilm, SPAAK van Steven de Jong bij de presentatie van het nieuwe culturele seizoen van BOOG Bolsward. 14 September gaat het dan echt los met alweer een Nederlands product: Brimstone van Martin Koolhoven, een onvervalste westernthriller. Volg ons via onze website, e-mailbestand, Facebook of Twitter zodat u altijd op de hoogte bent. Tot ziens bij de volgende voorstelling!
www.filmhuisbolsward.nl

FB-f-Logo__blue_1024

 

 

Filmhuis Bolsward:

Wiebo Buikstra
Hans de Jong
Diny Logtenberg
Sjoerd Leenstra
Yeb Tjalling de Witte
Kathy Teernstra
Marga Breeuwsma

Share This