Beste cultuurliefhebbers binnen en buiten Bolsward.

Het programma van 2022-2023 is klaar. De dames en heren van Muziek, Cabaret, Film en Theater hebben ook nu weer zin in de komende maanden. Aan het programma zal het ook dit jaar niet liggen. Wie er allemaal in Ons Gebouw, het Marne Theater (locatie Marne College) en De Doopsgezinde Kerk zullen verschijnen, valt te lezen op de website.

De afgelopen jaren is het aantal bezoekers gestaag gestegen en we willen die trend graag doorzetten. We hopen daarom, dat het programma voor velen weer wat wils oplevert en de moeite loont om lopend, fietsend, autorijdend of anderszins de weg naar de optredens in Bolsward te vinden.

 

Oant sjen!

Hein Keekstra,
voorzitter Stichting BOOG Bolsward.

Record aantal abonnementen voor het nieuwe seizoen

Mooier dan dit wordt het niet. Met meer dan honderd verkochte abonnementen stevenen we af op ons ultieme doel. Alle voorstellingen uitverkocht. De twee jaar geleden ingezette trend trekt door, Zoals onze pater familias Hans van de Wouw altijd plechtig pleegde te zeggen, “Ik zie nog enkele nieuwe gezichten” zullen we dit jaar niet meer horen. De programmering van afgelopen jaren heeft trouwe bezoekers gekweekt en dat betaalt zich uit middels dit record.

Mocht u geen deel uit maken van deze “Guinness Book Of Records” notering dan zijn er voor elke voorstelling nog een beperkt aantal losse kaarten verkrijgbaar bij Expert in Bolsward. Aan de deur achten we het steeds onwaarschijnlijker. Want ook dit seizoen staat er weer een top-programmering. Helaas wordt het steeds lastiger om de laatste zaterdag van de maand in te plannen dus kijk vooral goed naar de datum van het evenement. Voor de rest is er weinig veranderd. We doen de zaal open om 20.00 uur, de voorstelling begint om 20.30 uur en na afloop drinken we wat met z’n allen in de boven-bar.

Beste theaterliefhebbers,

Het seizoen 2018/2019 zit er intussen op. Het Marne Theater kan terugkijken op een mooi theaterseizoen met een gevarieerd aanbod. Van Tryater met ‘Dorp Europa’, een liefdevol portret over alzheimer in de voorstelling ‘Ma’, een modern en hilarisch liefdessprookje, een laatste dans op een simmerjûn, tot een muzikale reis door IJsland met Helge Slikker.

Ook dit seizoen hebben we ons best gedaan om weer een mooie reeks voorstellingen te boeken. Vertrouwd starten we met een nieuwe voorstelling van Tryater Raze om protters. Dit keer niet op locatie maar gewoon in ons Marne Theater. In de tweede voorstelling zien we Nynke Heeg samen met Klemens Patijn in Senang waarin eigen Fries- Indische roots de basis vormen voor een
bijzondere muzikale theatervoorstelling. In het nieuwe jaar zien we Inez Timmer weer in ons theater met de voorstelling Vijf minuten voor aanvang! Een blijmoedige rollercoaster over de theaterwereld, de onrust achter de coulissen, lichte paniek in de kleedkamer en meer.

 

In februari laat Margje Wittermans haar podium talenten zien in Nestgoud. Een intieme voorstelling over de grote impact die moederschap heeft op het artiestenleven en haar wezen als kunstenaar. De voorstelling is een ode aan thuiskomen en het volgen van je hart. Vol eigen verhalen, gedichten van Vasalis en liedjes en muziek van Jeroen Mesker.

In maart krijgen we antwoord op de vraag “Waar komt de eigenzinnigheid van de Waldpyk vandaan? Lourens van den Akker en Jeek ten Velden spelen samen de muzikale voorstelling Wild Lands. Een verhaal over trots, kameraadschap en lef, maar ook kortzichtigheid en egoïsme. Een voorstelling die inzichten biedt, maar ook vraagt om begrip… In april sluiten we af met Doet sneeuw pijn, een tragikomische monoloog over een vrouw die de dood van haar man een plek heeft te geven, maar tegelijkertijd ook als moeder door moet met het dagelijks leven. Een verhaal over een ondenkbaar verlies, maar ook over de onwaarschijnlijke kracht om opnieuw te beginnen. De voorstelling van solo stories wordt gespeeld door Saskia Temmink en is gebaseerd op het gelijknamige, autobiografische boek van journalist Carolien Spaans.

Zes voorstellingen met interessante ingrediënten! Graag tot ziens in het Marne Theater!

Kaarten

Voor de voorstellingen kunnen gereserveerd worden bij het Gysbert Japicxhûs, Wipstraat 6, Bolsward. T 0515-573990 of ynfo@gysbertjapicx.nl

Locatie

Tenzij anders aangegeven vinden alle voorstellingen plaats in het Marne Theater, Schoolstraat 1, 8701 DX Bolsward.

FB-f-Logo__blue_1024

 

 

Voor informatie:

Anneke Feenstra: 0515  575 910

Betty Okkema: 0515 577 218

Koos Koster: 0515 576432

Atsje Hania: 06 11770753

Karen Glas: 06 51293207

Mede mogelijk gemaakt door:   sonnema

Beste muziekliefhebbers,

Al weer een nieuw seizoen aangebroken en gaan we weer van start met een veelbelovend programma voor 2019-2020.
Evenals voorgaande jaren zijn alleen kaarten aan de zaal verkrijgbaar.

 

Het programma bevat voorstellingen met rumba’s, walsen, tango’s, nostalgische jaren ’50,’60-muziek, Egeländer blaasmuziek, muziek uit de roerige jaren ’20 tot de bekende (en onbekende) klanken van Andante.
Wij hopen dat er voor elk wat wils bij is en hopen u weer te begroeten in de Doopsgezinde Kerk te Bolsward !
Voor alle voorstellingen geldt: zaal open om 14.30. De aanvang van de concerten is om 15.00 uur.

Met vriendelijke groet,
De medewerkers van BOOG-Muziek.

Voor informatie:
Bob Bekema: 0515-579005
Henk Kasimier 0515-574570
Willem Stellingwerff 0515-855877
Hendrika Woudstra-Zijlstra: 0515-573405

Bijgestaan door Hinne Woudstra, catering, en onze vrijwilligers Coby Bekema en Mieke Kasimier.

Beste filmliefhebbers,

Vanaf donderdag 15 september 2022 staan wij in het nieuwe seizoen elke twee weken wederom met onze films voor u klaar in Ons Gebouw. Wij zijn open vanaf 19.30 en om 20.00 starten we met de film.

U kunt ons volgen via de agenda van deze website, Facebook en via onze nieuwsbrief, zodat u altijd op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen.

In verband met de voorbereidingen vinden wij het fijn als u uw bezoek voorafgaand aan de voorstelling bij ons aanmeld, zodat wij ongeveer weten op hoeveel gasten we kunnen rekenen. U bent dit uiteraard niet verplicht.

Tot ziens bij de volgende voorstelling!

 

FB-f-Logo__blue_1024

 

 

 

Filmhuis Bolsward:
Diny Logtenberg, Kathy Terenstra, Marga Breeuwsma, Petra Bekema, Dorina Schaap, Gerrit Kramer, Gerrit Kamstra en Petra de Wijn

 

Share This