Beste cultuurliefhebbers binnen en buiten Bolsward.

Het programma van 2019-2020 is klaar. De dames en heren van Muziek, Cabaret, Film en Theater hebben ook nu weer zin in de komende maanden. Aan het programma zal het ook dit jaar niet liggen. Wie er allemaal in Ons Gebouw, het Marne en De Doopsgezinde Kerk zullen verschijnen, valt te lezen op de website.

De afgelopen jaren is het aantal bezoekers gestaag gestegen en we willen die trend graag doorzetten. We hopen daarom, dat het programma voor velen weer wat wils oplevert en de moeite loont om lopend, fietsend, autorijdend of anderszins de weg naar de optredens in Bolsward te vinden.

 

Oan’t sjen!

Hein Keekstra,
voorzitter Stichting BOOG Bolsward.

Cabaret

Record aantal abonnementen voor het nieuwe seizoen

Mooier dan dit wordt het niet. Met meer dan honderd verkochte abonnementen stevenen we af op ons ultieme doel. Alle voorstellingen uitverkocht. De twee jaar geleden ingezette trend trekt door, Zoals onze pater familias Hans van de Wouw altijd plechtig pleegde te zeggen, “Ik zie nog enkele nieuwe gezichten” zullen we dit jaar niet meer horen. De programmering van afgelopen jaren heeft trouwe bezoekers gekweekt en dat betaalt zich uit middels dit record.

Mocht u geen deel uit maken van deze “Guinness Book Of Records” notering dan zijn er voor elke voorstelling nog een beperkt aantal losse kaarten verkrijgbaar bij Expert in Bolsward. Aan de deur achten we het steeds onwaarschijnlijker. Want ook dit seizoen staat er weer een top-programmering. Helaas wordt het steeds lastiger om de laatste zaterdag van de maand in te plannen dus kijk vooral goed naar de datum van het evenement. Voor de rest is er weinig veranderd. We doen de zaal open om 20.00 uur, de voorstelling begint om 20.30 uur en na afloop drinken we wat met z’n allen in de boven-bar.

Beste theaterliefhebbers,

Het seizoen 2017/2018 zit er intussen op. Het Marnetheater kan terugkijken op een mooi theaterseizoen met een aantal echte pareltjes van voorstellingen. Naast trouwe theatergangers, hebben we dit jaar ook nieuwe gezichten gezien in het Marne- theater. Dat is een mooie ontwikkeling.

Het seizoen begon met de absurdistische, solovoorstelling  ‘Aangepast’ van Sjoerd Meijer over het verlangen naar een rechtvaardige wereld.

In november werd de theaterzaal gevuld met spektakel, liefdescènes en meer…Tryater biedt het publiek wat ze graag wil zien. Hilarische situaties in een volle zaal.

In samenwerking met alle afdelingen binnen Boog-Bolsward zijn we 2018 gestart met de Dutch Swing College Band. Veel liefhebbers kwamen naar de grote zaal in het Marnetheater.

Na dit muzikale optreden was er weer tijd voor theater. Het publiek genoot van de humoristische voorstelling ‘Bokwert Kulturele Hoofdplaats 2018’. In de laatste drie voorstellingen konden we naast verhalen en anekdotes, luisteren naar prachtige liedjes van Jaques Brel, Inez Timmer en De Andersons. Bijzondere voorstellingen met een mooie combinatie tussen acteren en zang.

Seizoen 2018-2019 staat online!

Dit seizoen heeft het Marnetheater zeven voorstellingen op het programma staan. Stuk voor stuk weer bijzondere voorstellingen. Het seizoen begint op 26 en 27 oktober met de ‘Dorp Europa’ van Tryater. Bestaat dé Europese dorpsbewoner anno 2018? In Dorp Europa van Tryater wordt de mythe ontrafeld.

Een maand later, 16 november, speelt Debby Petter in de solovoorstelling ‘In mijn hoofd’ een vrouw die vertelt over haar man. Een man die liegt en dat doet hij niet zachtzinnig. Vragen en antwoorden, glashelder en onthutsend tegelijk. Ook de volgende voorstelling op donderdag 29 november is bijzonder. Deze intieme voorstelling gaat over ‘Ma’. Ma stond altijd klaar voor haar zoon. Nu draait ‘meneer Alzheimer’ de rollen om.

In Niemand wacht op je’ kruipt José Kuijpers in de huid van drie vrouwen. Vrouwen die niet langer wachten, maar doen. Op zoek naar nieuwe (politieke) inspiratie. En die ligt soms dichterbij dan je denkt. Het Marnetheater wordt voor deze voorstelling omgetoverd tot een raadszaal waar ruimte is voor discussie en debat. (U ontvangt binnenkort meer informatie hierover).

Op zaterdag 2 februari hebben we een theatervoorstelling met een heel ander thema: de liefde… Het duo Alink&Plukaard fileert op eigenzinnige en humoristische manier De Romantische Liefde.

In de voorstelling ‘It wie op in simmerjûn’ van Pier21 op vrijdag 15 maart gaat het ook over de liefde, maar dan in een andere vorm. De voorstelling laat vier mensen zien die plannen maken voor de rest van hun leven. Maar dat leven gaat soms z’n eigen gang…

We sluiten het seizoen af met een bijzonder theatraalconcert ‘As’ van Helge Slikker. Deze voorstelling is een liefdesverklaring aan IJsland. Een concert met een verhaal dat zich afspeelt op de grens van de mensenwereld en de wereld van de Noordse mythologie. Over rouw en herontdekken van de liefde en de goden verzoeken.

 

Kaarten

Voor de voorstellingen kunnen gereserveerd worden bij het Gysbert Japicxhûs, Wipstraat 6, Bolsward. T 0515-573990 of ynfo@gysbertjapicx.nl

Locatie

Tenzij anders aangegeven vinden alle voorstellingen plaats in het Marne Theater, Schoolstraat 1, 8701 DX Bolsward.

 

FB-f-Logo__blue_1024

 

 

Voor informatie:

Anneke Feenstra: 0515  575 910

Betty Okkema: 0515 577 218

Koos Koster: 0515 576432

Atsje Hania: 06 11770753

Karen Glas: 06 51293207

 

Mede mogelijk gemaakt door:   sonnema

Muziek

Beste muziekliefhebbers,

Al weer een nieuw seizoen aangebroken en gaan we weer van start met een veelbelovend programma voor 2018-2019.
Evenals voorgaande jaren zijn alleen kaarten aan de zaal verkrijgbaar.

 

Als goede bekende komen de leerlingen die gaan afstuderen van Muziekschool Bolsward weer hun kunnen laten zien.
Wij hopen dat er voor elk wat wils bij is en hopen u weer te begroeten in de Doopsgezinde Kerk te Bolsward !
Voor alle voorstellingen geldt: zaal open om 14.30. De aanvang van de concerten is om 15.00 uur.

Met vriendelijke groet,
De medewerkers van BOOG-Muziek.

Voor informatie:
Bob Bekema: 0515-579005
Henk Kasimier 0515-574570
Willem Stellingwerff 0515-575877
Hendrika Woudstra-Zijlstra: 0515-573405

Bijgestaan door Hinne Woudstra, catering, en onze vrijwilligers!

Header film

Beste filmliefhebbers,

U heeft al enkele decennia de weg naar Ons Gebouw weten te vinden en ook het afgelopen seizoen zijn onze filmvoorstellingen weer goed bezocht geweest.  De entreeprijs ging iets omhoog maar toch boekten we een iets beter resultaat dan topseizoen (qua bezoekers 2017-2018. De  gratis Filmkrant blijkt ook in een behoefte te voorzien. Altijd op de hoogte van de nieuwste (arthouse) films

Eerste film wordt op 12 September ‘Green Book’,  Oscar-winnaar met een paar hele mooie hoofdrollen. Verder zijn gepland ‘If Beale Street Could Talk’ , ‘Stan & Ollie‘, en ‘Maria By Callas‘.  In de pijplijn zijn o.v.b. ‘Rocketman‘, Capharnaüm, ‘Das Schweigende Klassenzimmer‘.  Volg ons via onze website, e-mailbestand (aanvragen via contactpagina op de filmwebsite), Facebook of Twitter zodat u altijd op de hoogte bent van de ontwikkelingen. Tot ziens bij de volgende voorstelling!
www.filmhuisbolsward.nl

FB-f-Logo__blue_1024

 

 

Filmhuis Bolsward:

Hans de Jong
Diny Logtenberg
Sjoerd Leenstra
Kathy Teernstra
Marga Breeuwsma

Share This