Selecteer categorie:

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Lion – Garth Davis

donderdag 30 november 2017 | 20:00 - 22:30

€6

Waargebeurd drama over een jongen uit Calcutta die geadopteerd werd door een Australisch echtpaar en na vijfentwintig jaar zijn Indiase familie zoekt
Als vijfjarig jongetje komt Saroo Brierly per ongeluk terecht op een trein die hem duizenden kilometers door India voert – ver weg van zijn thuis en familie. De kleine Saroo heeft geen idee waar hij is of waar hij vandaan komt. Na wekenlang in zijn eentje te overleven in de ruige straten van Calcutta wordt de jongen opgenomen in een weeshuis en uiteindelijk geadopteerd door een Australisch echtpaar. Vijfentwintig jaar later gaat Saroo, door een samenloop van omstandigheden, op zoek naar de plek waar hij ooit zijn familie kwijtraakte. Slechts gewapend met Google Earth en zijn vroegste jeugdherinneringen bekijkt hij elke avond urenlang de spoorlijnen die naar Calcutta leiden, totdat hij na een jaar dat ene station denkt te herkennen.

Lion ontving zes Oscarnominaties waaronder die voor Beste Film, Beste Mannelijke Bijrol (Dev Patel) en Beste Vrouwelijke Bijrol (Nicole Kidman).

Gegevens

Datum:
donderdag 30 november 2017
Tijd:
20:00 - 22:30
Kosten:
€6
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , ,
Website:
www.filmhuisbolsward.nl

Organisator

Filmhuis Bolsward
Telefoon:
0610602067
Website:
www.filmhuisbolsward.nl

Locatie

Ons Gebouw
Broereplein 7-8, 8701 JC Bolsward. + Google Maps
Share This