Selecteer categorie:

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Akkers & Velden – Wild Land

vrijdag 20 maart 2020 | 20:15 - 22:30

€15

Hechte gemeenschap, keurige tuintjes, harde werkers….

De Friese Wouden: een roemrucht gebied in het oosten van Friesland. Drie acteurs nemen je mee naar een denkbeeldig dorp tussen de uitgestrekte weilanden. De gemeenschap is hecht, de tuintjes keurig, er wordt hard gewerkt. Maar onder dit glanzend laagje vernis borrelt het. WILD LAND is een muzikale voorstelling over trots, kameraadschap en lef, maar ook over kortzichtigheid en egoïsme. Een voorstelling die inzichten biedt, maar ook vraagt om begrip.

In hun nieuwe voorstelling WILD LAND onderzoekt Akkers en Velden aan de hand van humoristische, heroïsche, maar ook schrijnende volksverhalen het eigenzinnige karakter van de Friese Wouden. Met verhalen die verzameld zijn via bewoners en tal van andere bronnen zoeken de acteurs vertellend en spelend een antwoord op de vraag: “Waar komt de eigenzinnigheid van de Waldpyk vandaan?” De acteurs schijnen hun licht op de bijzondere verhalen die deze streek haar beroemde karakter hebben gegeven. We zien hoe de Wouden zich door de jaren heen hebben ontwikkeld en hoe de Waldpyk het heft in eigen handen heeft genomen. 
  
Maar WILD LAND gaat over meer dan de Friese Wouden. De voorstelling weerspiegelt een groter Nederlands, en zelfs Europees, vraagstuk: de groeiende kloof tussen stad en platteland. Aan de ene kant het platteland, dat zich steeds meer verzet tegen de politieke en maatschappelijke idealen van de stad, en de stad, die niet begrijpt waarom het platteland niet in hetzelfde tempo meegaat met de tijdsgeest aan de andere kant.

Gegevens

Datum:
vrijdag 20 maart 2020
Tijd:
20:15 - 22:30
Kosten:
€15
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , , , , ,
Website:
www.boog-bolsward.nl

Organisatoren

Marne Theater
BOOG Bolsward

Locatie

Marne Theater
Schoolstraat 1, 8701 DX Bolsward. + Google Maps
Website:
www.boog-bolsward.nl
Share This