Selecteer categorie:

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Lezing Özcan Akyol ‘Eus’ in de Tiid

17 februari 2023 | 20:15 - 21:30

Avond met Özcan Akyo’ ‘Eus’ 

Schrijver, columnist en opiniemaker Özcan Akyol geeft vrijdag 17 februari om 20.15 uur een lezing in het auditorium in De Tiid. Akyol is de laatste jaren beter bekend als ‘Eus’, wat ook de titel van zijn eerste roman is. Het boek werd een groot succes.

Van Eus werden binnen een week 10.000 exemplaren verkocht en al snel volgde de verkoop van de filmrechten. Inmiddels zijn er bijna 100.000 exemplaren verkocht en is er ook een theaterbewerking van de roman. Het boek gaat over een Turks-Nederlandse jongen die opgroeit in de ‘onderklasse’ van Deventer, een milieu waaraan hij zich probeert te ontworstelen. Begin 2016 verscheen zijn twee roman Toerist. In dit boek gaat de hoofdpersoon op zoek naar het vermeende dubbelleven van zijn vader om het huwelijk van zijn ouders op te breken. Toerist kent net als Eus autobiografische elementen. Het boek betekende de definitieve doorbraak van de auteur in de literaire wereld. Want ook Toerist stond wekenlang in de bestsellerlijsten en kreeg veel lof. Beide boeken staan vaak op een leeslijst. Naast zijn literaire werk is hij columnist voor Algemeen Dagblad en zeven regionale dagbladen, VARAgids en Helden. Akyol is ook televisiepresentator (De Neven van Eus, De Geknipte Gast, Sterren op het Doek) en hij heeft een eigen radioprogramma op NPO Radio1 (Onze man in Deventer).

Eus is bekend om zijn unieke manier van interviewen en hij sprak inmiddels veel bekende Nederlanders in tv programma’s als De Geknipte Gast, Sterren op het doek en De Neven van Eus. Iedere zaterdagnacht ontvangt hij een prominente Nederlander thuis in zijn huiskamer in Deventer voor zijn radioprogramma Onze Man in Deventer. Integratie, kansengelijkheid in het onderwijs en leesbevordering onder jongeren zijn belangrijke thema’s in zijn werk.

Kijk voor een actueel fragment op
https://www.evajinek.nl/video/fragmenten/video/5359259/ozcan-akyol-wil-stigma-mbo-doorbreken

Kaarten
Een kaartje voor deze lezing kost 13,50 (inclusief een kopje koffie of thee vooraf).
Bestel via deze link een kaartje voor de lezing van Eus.
Voor vragen kunt u bellen met 06 51293207.

Organisator

Marne Theater
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Auditorium De Tiid
Jongemastraat 2, 8701 JD Bolsward. + Google Maps
Share This