Selecteer categorie:

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Maria By Callas

donderdag 24 oktober 2019 | 20:00 - 22:30

€7

Maria By Callas – Tom Volf
documentaire
Fra / 113 min. / documentaire / 2018

Ze was een van de beroemdste operasterren van de twintigste eeuw: Maria Callas.

De aangrijpende documentaire bestaat bijna volledig uit beeldmateriaal van Maria Callas zelf of waar ze zelf in spreekt. Het verhaal wordt geleid door een tv-interview met de zangeres, gecombineerd met de persoonlijke opnames die de regisseur Tom Volf in handen kreeg. Ook brieven van de sopraan worden voorgelezen (door Franse actrice Fanny Ardant).

De wereld kende haar als Maria Callas, maar de Grieks-Amerikaanse zangeres werd in 1923 als Maria Anna Sofia Cecilia Kalogeropoulos geboren in New York. In haar jonge jaren volgde ze zangopleidingen in Griekenland, maar ze vestigt zich uiteindelijk in de Italiaanse operawereld. Met haar unieke stemgeluid groeit ze al snel uit tot dé diva van de opera. Ze zong niet alleen op alle grote podia van Italië, maar in belangrijke en grote theaters over de hele wereld. Ook in Amsterdam treedt zij op, in 1959 in het concertgebouw en tijdens haar afscheidstour in de jaren ’70.

Regisseur Tom Volf is fotograaf en filmmaker. Zijn werk loopt uiteen van filmen voor de opera, modereclame,documentaires voor tv, overheid, boekenpromotie.
Als fotograaf heeft hij een voorkeur voor ‘vintage’ analoge fotografie en maakt hij gebruik met klassiekers als Rolleiflex en Hasselblad middenformaatcamera’s.
Hij is begonnen met de voorbereiding van de film over Maria Callas in 2013 en sprak zo’n dertig familieleden, (oud)collega’s en vrienden van Maria Callas. Dit resulteerde in zestig uur gefilmde gesprekken en een grote hoeveelheid nooit eerder gepubliceerd film- en fotomateriaal.

Callas vertelt in de documentaire dat ze eigenlijk uit twee personen bestaat: Maria en Callas. “Ik wil graag Maria zijn, maar er wordt van me verwacht dat ik Callas ben”, zegt ze. “Dus ik probeer ze zoveel mogelijk allebei te zijn. Ik denk dat ze naast elkaar bestaan, want Callas is ooit Maria geweest.”

Callas trekt zich de laatste jaren van haar leven steeds meer terug in haar appartement in Parijs. Op 16 september 1977 overlijdt ze op 53-jarige leeftijd aan een hartaanval.

Inclusief gratis Filmkrant!

Gegevens

Datum:
donderdag 24 oktober 2019
Tijd:
20:00 - 22:30
Kosten:
€7
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , , , ,
Site:
www.filmhuisbolsward.nl

Organisatoren

Filmhuis Bolsward
BOOG Bolsward

Locatie

Ons Gebouw
Broereplein 7-8, 8701 JC Bolsward. + Google Maps
Share This